Meteen naar de inhoud

Verhalen van de Ooij

“Ondanks de regen hadden we weer een schitterende avond. Het programma zat goed in elkaar en alle deelnemers (koren, acteurs, dansers, musici, etc.) hebben weer een geweldige voorstelling verzorgd. Chapeau!! We kijken nu al uit naar september.” (bezoeker)

“We hebben weer enorm genoten van 6 prachtige voorstellingen. Geweldig ook de voorstelling in de kerk in Ooy met locals. Moet toch een geweldige impuls zijn voor het verenigingsleven.
Organisatie was weer helemaal top.
We hebben al kaartjes voor Arnhem Centraal en verheugen ons er al op.” (bezoeker)

“Wij hebben erg genoten van de voorstellingen, van de omgeving, goede organisatie, goede en enthousiaste spelers. Specifiek in kerk Ooij waar veel dorpsbewoners bij betrokken waren. Geweldig.” (bezoekers)

“Hoi Jeanet, het was weer reuze mooi en gezellig. En wat heb ik bewondering voor jullie als organisatie, petje af !!!!!” (vrijwilliger)

“Wat een gedenkwaardige avond. Zo kom je op plekjes in je eigen woonomgeving waar je altijd al wilde zijn, maar nog niet was. En dat met toneel, zang en dans. Het prachtige weer maakte het plaatje compleet.” (bezoeker)

“Genoten van de natuur, muziek, koor, spel, teksten en de algehele entourage. Dank voor een bijzondere avond, ook weer mooie ontmoetingen tijdens het smakelijke diner.” (bezoeker)

“Weer perfect georganiseerd. Ik kijk alweer uit naar september.” (bezoeker)

“Prachtige voorstelling. En wat knap georganiseerd met die bussen en gidsen. Schitterende omgeving ook. We komen nog een keer terug om de hele route te voet te doen.” (bezoeker)

“Ik wilde nog laten weten dat onze leden het een zeer leuke ervaring vonden om mee te doen. De avonden vlogen voorbij en de interacties waren goed.” (bestuurslid koor)

“Ik vond het geweldig om erbij te zijn. Was onder de indruk van de logistiek en alle organisatie rond de groepen.” (bezoeker)

“Wij hebben een geweldige avond gehad. Het was een erg mooie voorstelling, met een aansprekend verhaal. Herkenning doordat we de evacuatie van ’95 hebben meegemaakt.
Perfecte logistieke organisatie, wat niet eenvoudig moet zijn geweest met zoveel verplaatsingen.
Hulde!” (bezoeker)

“We hebben een ontzettend leuke afwisselende avond gehad. Alles was prima geregeld, ook het vervoer. Jammer dat we de laatste buitenvoorstelling moesten missen vanwege het weer maar daar kan niemand wat aan doen. Goed dat er over nagedacht werd of het wel verantwoord was om de voorstelling wel/niet door te laten gaan.” (bezoeker)

“Weer een prachtig programma, goede organisatie en een gezellige maaltijd!” (bezoeker)

“Wij waren verrukt, vonden het een prachtige voorstelling, uitstekend gespeeld en logistiek voorbeeldig georganiseerd.
We betreuren zeer het eenmalige karakter, vrienden en kennissen die enthousiast worden van onze verhalen hunkeren naar een volgende keer. Wij trouwens ook. In 2018 of 2019 nog een keertje … please!” (bezoekers)

“Prachtige geschiedenis over de Ooipolder op een bijzondere wijze weergegeven. Was dus wéér een geweldige avond!” (bezoeker)

“Prachtige voorstellingen en muziek in een uniek decor. De maaltijd vooraf was verrassend en lekker en heel goed om in de sfeer te komen.” (bezoeker)

“Ik heb weer erg genoten van de voorstellingen. Er was 1 minpunt bij De wachter van de Ooij. Als publiek zat je te ver weg van de dansers. Je kon het niet goed zien, daardoor werd mijn aandacht voor het dansgebeuren minder.” (bezoeker)

“Het was ongelooflijk mooi in elkaar gezet: de locaties en het spel vulden elkaar goed aan. GENOTEN!!!” (bezoeker)

“Ik vond ik de locaties van de voorstellingen en het enorme aantal deelnemers bijzonder en verrassend.“ (bezoeker)

“Het was een fantastische avond. Erg genoten. Elke voorstelling het zijn eigen charme, van amateur tot professional. Prachtige plekjes in de natuur. De wandeling en busrit. Kijk al weer uit naar de volgende keer.” (bezoeker)

“We hebben weer ontzettend genoten. En kijken uit naar de voorstelling Arnhem CS.” (bezoeker)

“Het was heel afwisselend en prachtig om te zien. Ik ben blij dat we op tijd kaartjes hebben gekocht. Tijdens de Meet en Greet hoorde ik dat de volgende voorstelling in het Station van Arnhem, ook al bijna uitverkocht is. We gaan meteen kaartjes kopen.” (groep van zes bezoekers)

“He Jeanet, wat word ik blij van jullie!!! Geweldig! Alweer de laatste avond, wij hebben bijna alles op de rit om alles weer in goede banen te leiden vanavond. We hebben er zin in!!!!!!!! Tot vanavond!!” (tijdelijk theaterdirecteur)

“Ook dit jaar hebben we enorm genoten. Weer zo verrassend.” (bezoeker)

“Weer fijne voorstelling. Deze keer wel wat veel ‘zang’ en weinig dans.” (bezoeker)

“Ik vond ik de verhalen wel erg herhalend en hetzelfde. Dat had misschien met het thema te maken, maar ik had meer variatie verwacht.” (bezoeker)

“Het was een bijzondere avond met verrassende voorstellingen op prachtige locaties.” (bezoeker)

“Strakke planning. Goede afwisselend locaties, historisch verantwoord, perfecte zang, dans en muziek.” (bezoeker)

“Veel dank voor de prachtige ervaring. Heel bijzonder om mee te mogen zingen. Bijzonder sfeertje om zo met acteurs en saxofonisten op te tuigen. Het was nog veel leuker dan ik van tevoren dacht (en intensiever).“ (zanger in koor)

“Met veel plezier heb ik de voorstellingen gezien. Ik speelde (en zong)zelf mee in de stal van Boer Geert en wilde ook graag de andere optredens zien, waardoor het verhaal nog duidelijker werd. Het was geweldig om hieraan mee te werken en heel bijzonder om alle 6 scènes te zien. Hulde aan alle medewerkers.”

“Ook dit jaar was het weer een heerlijke avond. Na een smakelijk maaltijd begon het avontuur. Belangrijk onderwerp was het gevaar van het water voor de Ooij. Optredens waren vaak ontroerend mooi en dit dan gesitueerd in een prachtig landschap. Volgend jaar weer? Ja graag!” (bezoeker)

“Ook dit keer heb ik weer zeer geboeid geluisterd en gekeken naar de verschillende scènes. Fantastisch zoals Albert dit in elkaar zet. Wat een creativiteit! Als lid van het Toonkunstkoor Nijmegen heb ik ook zelf zes keer meegedaan met het Requiem voor een koe. Heerlijk om te doen.”

“Het was prachtig zo op locatie! Met name de voorstellingen buiten. Leuk om ook een stuk te lopen. Zo mooi deze combi op een zomeravond!! Er had iets meer variatie in de voorstellingen gemogen. Desondanks heb ik genoten. Graag weer eenzelfde soort concept.” (bezoeker)

“Ik vond de voorstelling afwisselend, indrukwekkend, aangrijpend. Geweldige combi van locatie en spel. “Mooí” verhaal. Een sfeervolle start- en eindplek in Persingen!! Kortom: complimenten voor (weer) fantastische avond, met regen en bliksem.” (bezoeker)

“Prachtige voorstellingen en entourage, genoten van de inzet van de deelnemers, en extra genoten van de donder en bliksem en plensbuien die een extra dimensie gaven.” (bezoeker)

“Vond het een geweldige belevenis daar in de Ooij. De stilte van de omgeving, de ondergaande zon en m.n de dans en de zang. Prachtig. Ook de maaltijd was heel goed verzorgd. Ga zo door!” (bezoeker)

“Weer prachtige avond. Net als vorig jaar hebben we voluit genoten van de optredens op bijzondere locaties. Vooral de voorstelling in het kerkje van Persingen en de dansvoorstelling rondom het huis met de ogen in Ooij vonden we heel bijzonder.” (bezoeker)

“Erg leuke voorstellingen. Vooral de liederen in de intieme setting en entourage waren prachtig! Enige puntje van ‘kritiek’ was dat wij beiden vonden dat de dansers in de dansvoorstelling wat ver weg stonden. Het gevoelsmatige contact was hierdoor wat ver weg.” (bezoeker)

“We hebben genoten van het samenspel van de natuur, de dans en het theater, de lokaties en de muziek. Zo mooi, dat dan ook nog samengaat op een natte avond met verhalen over water. Perfecte combinaties met een heerlijke uitsmijter bij het kampvuur.” (bezoeker)


Verhalen van de Ooij, Expeditie Stroom van de Waal 2017, neemt de historische verhalen van families die woonden/wonen in de Ooijpolder als uitgangspunt. Aan de hand van deze familieverhalen wordt de geschiedenis van de rivier, de polder en haar bewoners verbeeld. Verhalen over de (historische) strijd tegen het steeds opnieuw opkomend water, de zorg voor het vee, over dorpen die verdwenen en weer verschenen, over de bouw van de dijken en de komst van de natuur.

Speeldata
woensdag 28 juni, donderdag 29 juni, vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli
woensdag 5 juli, donderdag 6 juli, vrijdag 7 juli, zaterdag 8 juli
Aanvangstijd 19:15 uur
U kunt vóór de voorstelling om 17:00 uur terecht bij Buitengast voor een Verhalen van de Ooij Expeditie-maaltijd. Deze kunt u tegelijk met de kaartjes bestellen.

Requiem voor een koe
De evacuatie van een koeienstal vol koeien en het trouwboek. Nog één koe te gaan, de laatste. En het trouwboek veilig in een plastic tasje. Tijd voor een requiem.
Acteur Peter Hendriks
Muzikanten Bart van Dam (trombone) van Kladderadatsch en John Holvast (accordeon)
Koor Toonkunstkoor Nijmegen o.l.v. Hans de Wilde: Petra van Baaden, Anne van de Beld, Angela Bomers, Renske Breukelman, Michelle van den Hurk, Jet van de Maaden, Willem Melief, Marijke Minnema, Ingrid Offers, Annelies Pustjens, Evelien ter Riet, Margret Reder, Mechelien Ruijs, Hélène van der Sijp, Karin Verhoeven, Jozien Vilier, Ton ten Barge, Peter van Bergen, Marco Bosch, Ruud Erdkamp, Kees van Kessel, Jos van Reen, Jan Schreel, Nel Aerts, Agnes Bergmeijer, Liwien Broes, Riet Ebus-Elbers, Wilma van de Heijden, Hanny Hoeijmakers, Ada ter Horst, Anneke van Huystee, Charlotte Kaemingk, Mybeth Lahey-vd Hurk, Loes van der Meij, Annelies van Ommering, Dymph Rosenberg, Wilma Schaminée, Inge Schats, Judith Schellart-Helmer, Pauline Timmermans, Anneke Vissers, Ans de Waal, Marjo Willems, Jan Bank, Norbert van den Bos, Jos Ebus, Tim Geeraedts, Floris de Graaf, Jeroen Hopman, Willem Jansen, Ben Loth, Frans Meijer, André Rinkel, Jan van Voorden, Ab van der Meer, Anita Cats, Marc Floris
Arrangement Lucas Wiegerink
Te gast bij Geert en Tera Kroes
Concert op blote voeten en hoog water
Hoog water! En iedereen moet weg. Tenminste dat is de opdracht. “Ach joh, het zal toch wel meevallen, in ’95 zijn we ook voor niks weggegaan. Dat doen we niet nog een keer hoor”. “Zullen we wat zingen” en “Wie heeft er nog meer zijn instrument meegenomen?” De opdracht valt in het water, de mensen hopelijk niet.
Acteurs acteursensemble De Optimist: Peter Braam, Sandra Rutjes - Huisman, Robert Schel, Wenda Verhoeven – Braam, Linda van der Leest, Lieke Froberg
Orkest Fanfare DES Leuth o.l.v. Andy Kievits: Babette Thunissen, Willy Neijenhuisen, Corine Gielen, Piet van Haren, Gerda Rutten, Willy Rutten, Ricardo Brandwijk, Demi Dahm, Sam Driessen, Joeri Janssen, Katinka Janssen, Gerard Verhoeven, Tess Vink, Jochem Bruns, Harald van Kuppeveld, Martijn Lamers, Frank Orval, Luuk Terwindt, Harry Dahm, Beppie Kersten, Femke Terwindt, Alex Wilbrink, Rob Vink, Mart Seegers, Patrick van Thiel, Joep Oteman, Nienke Gielen, Ad Hurkmans, Brigitte Thunnissen. Kevin Janssen
Muziekvereniging Ooijse Toekomst o.l.v. Paul Vlieks: Martin Althuizen, Marieke Arens-Habraken, Ton Arnts, Peter Arnts, Herman Awater, Maria Baltussen, Wim Basten, Willy Basten, Hennie Basten-Bartels, Tino Braam, Mynthe Brouwers-van der Sluijs, Jacob Ceresa, Willem de Gooyert, Nellie de Gooyert-Spanjaard, Els Habraken-de Bruijn, Bert Hendriks, Ivo Hendriks, Sylviia Janssen-van Appeldorn, Ingrid Kamerbeek, Dieter Lenders, Siegy Lenders, Luca van der Meer, Richard Rikken, Amy Seegers, Thijs Seegers, Karin van Soest, Patrick van Thiel, Sanne van Thiel, Ed Toonen, Maarten Visser, Deedee van de Werken, Arnold Wulterkens, Ferdie Wulterkens, Gerben Wulterkens
Koor Encore o.l.v. Ruud van Moerkerk: Henk Hubbers (pianist), Rena Daanen, Toos Peters, Elise van Fulpen, Hannie Veenstra, Ingrid Peters, Corrie Kersten, Dorine Janssen, Angelique Verriet, Ans Braams, Dolinda Vermeulen, Marian Vermeulen, Gonnie van den Brink, Corina van den Brink, Rina van den Berg, Riet Büchner, Elly van Bakel, Monique Schel, Karin Raay, Carmen Reiniers, Anneke Wijnhoven, Thea Willems, Karin van Rens
Scenario Albert Hoex
Arrangement Paul Vlieks
Tekst en regie Lise-Lott Kok
Te gast bij St. Hubertuskerk
Vijf generaties Ooij
Een Ooijse familiekroniek als een reis door de tijd. Van 1542 naar 1995, van 1995 naar 1926, van 1926 naar 1944, van 1944 naar 2021. En altijd is er de grote schuur op het droge. Hoog en droog. En als het niet hoog en droog genoeg is, biedt de platte kar uitkomst. Om bij elkaar te kunnen zijn in tijden van nood.
Spelers Hermine Huisman, Edwin Luijks, Esther Beldman, Lucy Schipstra, Oda Berends, Stan Kolkman, Francesca van der Voort
Muzikanten Marieke den Biesen (tenorsax), Angela Koopmans (altsax) van Kladderadatsch
Koor kamerkoor Kalliope onder leiding van Frank Litjens: Sandra Weterings, Milou Beukering, Inge Bastiaanssen, Barbara de Lange, Heleen Graat, Anneke van Heerde, Sabine Haggenburg, Xandra Gelsing, Agnes Hendriks, Eveline Wijnen, Alice Zandbergen, Rob Stammeijer, Tom Neervens, Rogier Koster, Cock van Tol, Frits Jansen, Marc Steenvoorden, Geert Klein Breteler, Jan van Alem, Ruud van de Sande
Regie Lise-Lott Kok
Arrangement Lucas Wiegerink
Te gast bij Wim Reijnen
Nieuw dak
Soms moet je het oude dak boven je hoofd verlaten. Omdat de grond onder je voeten te heet is. Of te nat. Een verslag van de geïmproviseerde rituelen van alledag als de vaste grond onder de voeten (tijdelijk) verdwenen is en je op zoek moet naar een nieuw dak boven je hoofd. Dat vraagt om nieuwe rituelen. Van nieuw uitgevonden dakconstructies tot nieuw ontdekte kinderspelen tot het opvoeren van niet bestaande dansen.
Spelers Yet van der Heijden, Michelle Kuiper, Emilia Roelofs, Rob Verkerke, Bram Balk, Ilse Peeman, Tim van Dun, Marc van Unen, Karin Verwoert, Ben Eggenhuizen, Wouter van de Waterbeemd, Sofie Koster, Teun Mathijssen, Ineke Hadderingh, Jolien Kruk, Cana Jorritsma, Fien Smeenge
Muzikanten Michel Haen (sousafoon), Harm Blanken (saxofoon), Maarten van den Berg, Oliva Peeters, Chris Burki (percussie) van Kladderadatsch
Vormgeving Zepplinn
Tekst en regie Rik Luijmes
Casting en begeleiding Nikita Nieuwkerk
Te gast bij Wim Reijnen
De wachter van de Ooij
Het huis boven op de terp met de ogen. Het kijkt de wijde polder in, dag en nacht, jaar in jaar uit. Noord, Oost, Zuid, West. Waar kijkt het naar? Wat ziet het? Of houdt het de wacht? Een dans die de ruimte van de polder om het huis heen in beeld brengt. En danst wat het huis ziet.
Muzikant Marc van Lieshout (trompet) van Kladderadatsch
dansers dansers van Improvi: Daphne Ariaens, Lotte Giezen, Mironne Gerritsen, Marloes Frickel, Lynn Kosakoy, Friederike Ruby
Choreografie Cecile van de Berk
Te gast bij Stalhouderij Kasteelsche Hof
Fabuleuze schepping
Het (bijna) waargebeurde fabuleuze scheppingsverhaal van de Ooij polder en het kerkje van Persingen. “Lang, lang geleden, toen de Ooij nog lang niet bestond …” Een kleurrijke geschiedenis van hoe God de Schepper zich vergiste bij het scheppen van een bocht ergens aan het einde van een lange rivier en precies dáár de Ooij begon. En hoe van het één het ander is kwam.
Acteurs Laurien van Rijswijk, Stefan Papp
Muzikant Erwin Huibers (slagwerk), Jan Gerritsen, Brendan McCarthy (trompet) van Kladderadatsch
Vormgeving Zepplinn
Compositie Lucas Wiegerink
Te gast bij Het Kerkje van Persingen

Concept Muziektheater De Plaats
Productie Jeanet Hacquebord (P22)

Nieuws voor deelnemers en informatie over de voorbereidingen is te vinden op de projectwebsite.