Meteen naar de inhoud

Terugblik

Tussen droom en daad

Zeep is geen zeep als op de zeep geen Zwitsal staat

Voor eens en altijd

Magnum Mysterium

Romantische avant-garde

Waar de Waarde

foto’s Pierre Pinkse, Debby Gosselink

https://www.youtube.com/watch?v=Ukh3E2Z-WIw

“Ruim vierhonderd Apeldoorners zijn er klaar voor” schrijft Hanne Koops in de Stentor aan de vooravond van Van Zwitsal naar CODA


Wethouder Detlev Cziesso kan iedereen een bezoek aan Van Zwitsal naar CODA aanraden: “Ik wens u veel plezier en inspiratie op deze avontuurlijke theaterreis door heden en verleden van ons mooie Apeldoorn.”


Lees het hele artikel online bij de Stentor.
En bekijk hier het filmpje.
Of bekijk het geheel op Topics (voor abonnees).

No photos


De muziektent staat zoals gewoonlijk stil te zijn in het Oranjepark. Wachtend op de muzikanten, die hem gaan bevolken en tot leven brengen. Vanavond zit daar plotsklaps een bevroren muziekcorps, stil op stoeltjes, de instrumenten in de hand. Verwonderd komt de poetsvrouw de tent binnen en stoft de instrumenten wat af. Een ontwaakt geluid uit de saxofoon wekt het hele corps en de muziek begint. Tot verbazing van de omstanders duiken overal dierfiguren in het park op die naar en in de muziektent hun dansen uitvoeren. Hedendaagse muziek en avant-gardistische dans. Een romantische combinatie in een sprookjesachtige omgeving, badend in het late avondlicht.

Twee politiemensen te paard beschouwen het tafereel en denken er het verhaal bij. Dit was nog maar een repetitie, volgende week in première.

Op dinsdag 30 januari repeteren 145 man van Muziekvereniging Eendracht en de koren OZON, Circle of Life en Novum Canticum voor het eerst op locatie in een van de Zwitsal hallen. Actrice Merel Spikker is erbij. Regisseur Nicole Vervloed heeft een inhoudelijk programma bedacht.
Er is nu nog geen water, licht of stroom en geen verwarming. Het is dus een hele klus om deze ene repetitie voor te bereiden. Maar voor de tv opname en de verslaggevers komt iedereen in vol ornaat, dus behalve stoelen, krukjes en lessenaars komt er ook (tijdelijk) stroom, koffie, thee … We gaan het zien TV Apeldoorn.


Lees hier verder.

Het kan Zwitsal-bezoekers bijna niet ontgaan. Een spandoek van vier meter breed.

Op 29 november was de aftrap van Van Zwitsal naar CODA. Ruim 150 spelers, makers en tijdelijk theaterdirecteuren waren naar het stadhuis gekomen om elkaar een voorproefje te geven van de voorstelling. Na een uitleg over de opzet van de voorstelling en een kort filmpje over eerdere voorstellingen, kwamen alle scènes een voor een aan bod. Daarna werd het affiche onthuld en kreeg iedereen de Van Zwitsal naar CODA flyers en visitekaartjes.Lees het hier online.