Meteen naar de inhoud

Expeditie Stroom van de Waal

Publiek geniet

Genoten, super avond, prachtige voorstellingen, geweldige locaties, logistiek knap werk en ook nog prachtig weer! Voor de volgende voorstelling/ expeditie staan de schoenen al klaar.

Gisteren mee geweest op expeditie. Groot compliment aan alle bedenkers, makers, doeners, organisatoren en vrijwilligers. Het was geweldig mooi en perfect georganiseerd.

Ik vond het geweldig! Wat een prachtlocaties hebben jullie gevonden, en wat een mooie stukken! Welgemeende complimenten voor de organisatie van het geheel, want het liep allemaal soepel door en het was een geweldig mooie en comfortabele theateravond!

Wij hebben met een groep van acht personen deelgenomen en we vonden het een bijzondere en onvergetelijke avond. De logistiek was ook super met de dubbeldekkers en de pontjes. Kortom een dikke pluim voor de organisatoren en de uitvoerenden !!

Ongelooflijk genoten én ná-genoten van deze Expeditie! Allemaal plekken waar ik nog nóóit geweest was. Bijzonder om mee te maken dus. Tussen de runderen en paarden gelopen, varen, de dubbeldekker. Werkelijk práchtig!! Vroeg me ook steeds af, HOE dit toch allemaal zo gerealiseerd kon worden, vanuit 2 startlocaties zelfs. Complimenten en tot een volgende voorstelling!

Voor ons de eerste, maar zeker niet de laatste keer. Dit was een avond grand cru. Maar weinig zo genoten van theater. Heel bijzondere, hele mooie avond. Dank voor de immense organisatie en graag tot de volgende keer.

Wij vonden het een geweldige ervaring. Zoveel variatie, unieke locaties en vervoer, alles prima geregeld, mooie natuurwandelingen en … prachtig weer.

Het ‘vervoer’ van locatie naar locatie was een feest op zich, Genoten!

De expeditie was heel erg leuk, en bijzonder goed georganiseerd. Hulde aan alle deelnemers, en begeleiding. Ik heb bijzonder genoten en zal bij een volgende voorstelling zeker weer van de partij zijn.

We hebben met een groep van vier Arnhemmers enorm genoten van de voorstellingen. Locatie, muziek en drama kwamen prachtig bij elkaar. Wat mooi dat al deze lokale verenigingen en vrijwilligers zoiets moois neerzetten.

Wat een prachtige avond was het. Bijzonder waren de locaties en het landschap. Bij het voor ons voorlaatste optreden ,de Fellini-achtige optocht op de dijk, brak de zon door. Een prachtig schouwspel door het tegenlicht! En bij de geheime tekens vonden we de danseresjes door hun felle kleding als klaproosjes in het veld.
En dan de organisatie van zo’n evenement met de dubbeldekker en de pont! We hopen op meer.

Weer genoten. Weer anders dan jullie andere voorstellingen door de wandelingen en de optredens buiten. Hulde aan de gidsen die zelfs voor muggengel hadden gezorgd. Knap staaltje logistiek, de bussen stonden altijd op tijd klaar.

Het was een geweldige expeditie. We hebben enorm genoten. De voorstellingen waren stuk voor stuk juweeltjes. Het enthousiasme van de spelers, de perfecte organisatie en de prachtige, zonnige avond maakte het tot een fantastische ervaring. Echt super! Bedankt!

Geweldige avond gehad. Wat een fantastische mengeling van voorstellingen. Wat een goede timing/planning van opvoeringen en vervoer. Het was allemaal een cadeautje. Graag volgende keer weer!!

Mijn complimenten voor dit “totaal gebeuren”. Ik kijk uit naar de volgende manifestatie.

Ik vond het een geweldig avondje uit! Gevarieerd en verrassend programma en merendeels in de buitenlucht. Het vervoer per bootje en dubbeldekker maakte het af.

BUITEN-GEWOON VERRASSEND!!!!!

Mooi & goed georganiseerd.

EEN GRÓÓT COMPLIMENT!!! Met vier vriendinnen ontzettend genoten van deze prachtige avond op de diverse locaties met divers vervoer en de wandelingen. Een avond/voorstelling om nóóit te vergeten!! Met verbazing, en ontzag ook, beleefde ik deze voorstelling en denk: HOE in hemelsnaam krijg je met zóveel mensen zóiets voor elkaar???? Ik neem m’n petje af, voor allen.
Het was ook nog eens héérlijk om de natuur in de avond mee te maken: vogelgefluit, vliegende reigers, runderen, paarden, mooie luchten, héérlijke strogeur… En ontmoetingen met ándere liefhebbers van De Plaats. En ondertussen op plaatsen komen, waar je ánders nóóit terecht zou zijn gekomen!! Ook dát maakt alles zéér bijzonder.

Wat is Expeditie Stroom van de Waal een enorme organisatorische en logistieke klus geweest. We hebben met de hele club een geweldige avond gehad. En voor Jeanet nog een enorme ‘CHAPEAU’!!!!

Wat een mooi programma. Een wisselende ambiance in combinatie met mooi muziek, zang en dansspel zorgden voor een prachtige en onvergetelijke avond.

Prachtig zoals de diverse lokale artiesten en hebben bij gedragen aan deze voorstellingen.

Wat leent de Waal, de oevers van de rivier, de dijken en de gebouwen in deze omgeving voor een avond vol muziek en beweging. Het was een droom van een avond om dit allemaal mee te maken. Uitstekend begeleiding van plaats tot plaats. Geweldig.

Het was een van de mooiste voorstellingen die ik afgelopen jaren gezien heb, vooral de combinatie met de natuur was prachtig.

Wat een mooie voorstelling! Bijzondere expeditie!

Wonderschone avond gehad. Het voelde als een groot cadeau! Complimenten!!

Verrassende locaties, bijzondere verplaatsingen en prachtig gespeeld.

Wij hebben reuze genoten van de Expeditie. Zo bijzonder om op deze wijze op speciale plaatsen een voorstelling te zien.

Een geweldige avond.

Wat een energie!!! Geweldig!

Heerlijke sfeer, muziek en zang. En aangenaam gezelschap. Topavond!

Prachtige route.

Een prachtige voorstelling op zoveel mooie locaties.

Chapeau voor de productie Expeditie Stroom van de Waal, die ik zaterdag bijwoonde! Met name de act in de scheepswerf vond ik kippenvel.

Het was een fantastische avond! Wat een prachtige expeditie weer! En hoe hebben we geboft met het weer én de route. Met prachtige zon door de uiterwaarden gelopen, en als afsluiting de scène in de scheepsloods waar de grote deur openging met daarachter een fantastische zonsondergang! Het hoogtepunt qua scènes vond ik toch de dijk met de Fellini-achtige optocht. Gróóts!!!!! Beeldschoon!
Jammer dat de meet&greet op twee plekken was (begrijpelijk natuurlijk). Het was leuk geweest om álle artiesten even te kunnen vertellen hoe leuk het was.

Graag willen we laten weten dat we heel erg genoten hebben, het was fantastisch, jullie hebben ons en vele anderen een schitterende avond bezorgd. Het is ontroerend te zien, dat zoiets moois door samenwerken en medewerking van lokatie-eigenaren tot stand kan komen! Bedankt en tot een volgende keer.

Het was een heel leuke ervaring en ik vond het een heel mooi geheel. Het verhaal van de bouw van het schip kwam heel mooi naar voren met als super ervaring de te water lating van het schip door de immens grote deur die met denderend gerommel dat leek op een onweersbui open werd geduwd. Het schip verdween in het licht. En dan de steenfabriek. Telkens weer andere bewegingen en ontmoetingen op het losse stoffige zand dat meedanste met de dansers. De kerk, de dijk en de kop, stuk voor stuk juweeltjes. De watersnood en de missa brevis, de stoet op de dijk met de dansers en de muziek, wat een vondst en de vendelzwaaiers en de meisjes die een geheel ander landschap lieten ontstaan door de vlaggen ja allemaal heel mooi.

Het hoogtepunt voor mij was de optocht op de dijk, waargenomen vanaf het weiland waar de zwermen muggen ons bedreigden (maar niet toesloegen gelukkig, ander soort muggen?). De voorbij trekkende optocht tegen de achtergrond van de ondergaande zon was niet zozeer Fellini-achtig zoals ik ergens las, maar eerder “een prachtig Gelders schouwspel aan de Waal”.

Het was een heel mooie voorstelling met veel variatie in de locaties en goede muziek. Een avond met een randje. De uitvoering in de scheepswerf-hal was een toppertje. De programmaboekjes zijn blijvend.

Wat een fantastische avond, sommige momenten voelden als onwerkelijk aan met de zon op de achtergrond. De betrokken muzikanten, zangers en dansers leken boven zichzelf uit te stijgen door de combinatie van de locatie, de avondzon en de combinatie van disciplines.

Het was in een woord GEWELDIG.

Fantastische avond, die al na één van de vijf voorstellingen niet meer stuk kon. Prachtig muziekarrangement in de oude scheepswerf, ontroerende uitvoering ook die me kippenvel bezorgde. Heerlijke wandelingetjes tussendoor in de zwoele zomeravondlucht. En dan ook nog twee keer op het pontje! Wat een geluk kan een mens toch hebben.

Mooie voorstellingen op sfeervolle locaties. Heel blij dat we er bij waren! Vooral de voorstellingen in oude scheepswerf en steenfabriek zullen ons nog lang bijblijven.

En de spelers zijn blij met de reacties van het publiek

Voor mij persoonlijk, als muzikant in de fanfare, een bijzondere ervaring. Sfeer opbouwen, naar een hoogtepunt toewerken en kippevel krijgen van de reacties van de toeschouwers. Super!

?? Dank jullie wel dat ik mee heb mogen doen, en heb mogen genieten van jullie artistieke ideeën en vormgeving. En hu, jullie inzet en het zien van jullie “deelnemen” iedere keer als jullie er waren > ?.

Leuke ervaring was gisteravond vijf maal achter elkaar zoveel publiek.

Dank jullie wel voor jullie leuke mailtjes! We genieten iedere voorstelling met volle teugen. Er is een geweldig goede sfeer en saamhorigheid in “ons” koor, het lijkt wel of we al jaren met elkaar zingen. En….. de fanfare is fantastisch, we krijgen er iedere keer weer kippenvel van! En niet te vergeten het publiek, geweldig om de verrukte kreten en applaus te horen na afloop van een voorstelling. Wat een geweldig leuk project om aan mee te mogen doen! Dank jullie wel!

‘Stroom van de Waal’ was voor ons koor een bijzondere ervaring. We hebben met elkaar hele fijne avonden beleefd. Jullie enthousiasme is overgeslagen naar onze koorleden. Leden die het in eerste instantie veel vonden en niet alle avonden zouden meedoen of gewoon een avondje vrij wilden, hebben de boel omgegooid om er toch bij te kunnen zijn! Geweldig toch? Ook de samenwerking met de harmonieën en de acteurs was heel gezellig. En dan de reacties van het publiek: daar krijg je een kick van!

Gisteren zijn wij zelf on tour geweest en het was prachtig! Wij hebben met zijn alle genoten en men was vol lof. Wij zijn blij dat we dit gedaan hebben.

Wat een geweldig project en wat geniet ik hiervan! Maar dat geldt voor iedereen. Wat een saamhorigheid en gezelligheid na een relatief kort maar heel intensief samenzijn. Super dat jullie je regelmatig tussen het publiek begeven, foto’s en filmpjes maken en ons per mail prijzen om wat we gedaan hebben. Dat geeft ons zoveel energie en wordt alom gewaardeerd! Wat zal ik het gaan missen …

Het orkest vond het erg jammer dat we klaar waren en dat is misschien wel het grootste compliment wat er is. Zulke ‘andere’ projecten gaan altijd gepaard met de nodige scepsis maar daar is niks meer van terug te vinden. Iedereen heeft ontzettend genoten. Geweldige reacties vanuit het publiek elke dag, dat blijft me verbazen.

Hartstikke bedankt, het hele team dat het mogelijk heeft gemaakt.

Dank aan de organisatie. Ik kan met veel genoegen terugkijken op een geslaagde expeditie. Wat een leuke ervaring.

Voorstellingen
woensdag 6 juli, donderdag 7 juli, vrijdag 8 juli, zaterdag 9 juli, woensdag 13 juli, donderdag 14 juli, vrijdag 15 juli, zaterdag 16 juli om 19.00 uur
Expeditie Stroom van de Waal heeft twee startlocaties, in Doornenburg en Millingen. Afhankelijk van waar u start, ziet u de scènes in een andere volgorde. Iedereen krijgt alle scènes te zien en u eindigt de voorstelling weer op de startlocatie voor de meet&greet met de spelers.

Het laatste schip?
In de monumentale hal van de voormalige scheepswerf bouwen koorzangers van de Millingse koren Tot Zangs en Vivace op de muziek van het Millings Fanfarekorps Ons Genoegen gezamenlijk aan een schip. Als het schip klaar is voor zijn tewaterlating, zingen de zangers in een majestueus tweestemmig lied over de schoonheid van dit schip. En ondertussen gaan de deuren van de hal open, en wordt het schip naar buiten gedragen. Het allerlaatste.
Deelnemende gezelschappen
Fanfarekorps Ons Genoegen Millingen onder leiding van Jurgen Nab: Anna Hubbers, Cees Broens, Christan Donkers, Ed Spronck, Emma Janssen, Esmee Wingels, Geert-Jan Blom, Gerard Janssen, Han Heijmink, Henk Kievits, Henk Borgers, Jan Heijmink, Jan Nab, John Tissen, Joost Blom, Martin Smit, Maud Raaymakers, Michel Kievits, Mieke Gesthuizen, Miranda Schuurmans, Mirjam van Poorten, Mylou Janssen, Ricky Eerden, Rinora Smit, Rob Schuurmans, Sybren Janssen, Theo Strikkeling, Wendelien Janssen, Wilco van Ophuizen, Willy van Ophuizen, Willy Janssen, Wilma Heijmink, Yara Smit, Yoeri Smit
Koor Tot Zangs Millingen en Projectkoor Stroom van de Waal onder leiding van Frans Coerwinkel: Linda Huisman, Assina Haan, Jacqueline Bekker, Marianne Janssen, Lidy Altinga, Leonie Pors, Brigit van Raay, Roosje Benning, Anna Pierik, Lucienne van Hulst, Ada Janssen, Helma Gerritse, Francine Scholtens, Projectkoor Jacqueline Rutten, Rita van Haren, Marian Reintjes, Mariëtte Voss , Cor van Haren, Peter Ovink, Johanna Huisintveld, Irene Antoniesen, Marloes Dingshoff, Threska Mientki, Bart van Wolferen, René Oudenhoven, Linda de Wit, Marjo Oostrom, Margreet Ditzel, Ans van der Meij, Christian Adler, Ans Terhaerdt, Anita Verwoerd, Rob van de Knaap
Arrangement Lucas Wiegerink
Te gast bij voormalige Scheepswerf Bodewes
Tekens van steen
Een verlaten steenfabriek midden in het rivierlandschap. Waar eens de bakstenen uit rivierklei werden getoverd, liggen nu bergen met zand en stenen uit alle delen van de wereld. Een immens paleis van zand en stenen. Een ensemble van 12 dansers en één muzikant tovert hier opnieuw met zand en bakstenen.
Deelnemend gezelschap ensemble van dansers van ArtEZ opleiding dans i.s.m. dansgezelschap IMPROVI: Marloes Frickel, Daphne Ariaens, Romy Schoutese, Judith Eeftink, Mironne Gerritsen, Nina Burgers, Lotte Giezen, Lina Maidhof, Paula Probrock, Rieke Ruby, Jessie Uhlenbeck
Choreografie Cecile van de Berk
Te gast bij De Beijer Bouwgrondstoffen BV
Gloria! Waar het water niet kan komen. Gratias!
Veilig achter de dijken ligt de kerk. Waar gebeden wordt om de voeten droog te houden, ook als het water hoog mocht komen. Een Misa Brevis als muziektheater.
Deelnemende gezelschappen
Stedelijke Muziekvereniging Huissen onder leiding van Johan Jacobsen: Jan Lestrade, Nicoline van Bebberen, Roos de Beijer, Ellen Freriks, Sabine van Ingen, Marloes van Woerkom, Nel Arends-Elfferich, Hennie Jacobsen, Ank Kapoen, Aart van de Weerd, Josien van Willigen-Smit, Anja Elfferich, Frans van Dalen, Steyn Smit, Annemieke van Soest, Debbie Jacobsen-de Berk, Sjaak Benders, Jan Hendriks, Henk van de Weerd, Teun Dreise, Michiel Koot, Renson Roozenboom, Jolien Poppen, Stefan Römer
Harmonie St. Caecilia Gendt onder leiding van Christian Ansink: Anita Kaak-Schennink, Angelique Messink, Anouk Janssen , Bart Artz, Frouke Messink, Cor van de Brandt, Carol Goutier, Daphne van de Mond, Christy Degen, Folkert Geurtz, Han Kuster, Hanneke Pere-Wiltink, Hans Schennink, Harm Botterblom, Henk Botterblom, Ilse Artz, Ingeborg de Koning, Janny Dijkstra, Annicka Reulink Hermsen, Johan Buurman, Karin Janssen, Manon Botterblom, Martijn Reulink, Mellanie Balk-van Swaaij, Merel Hubbers, Peter Kaak, Petra Tonk, Rita Boerboom, Sanne de Jong, Serena Botterblom, Trudy Sluiter, William Reulink, Yorrick Botterblom
Koor Jubilate Gendt onder leiding van Matthieu van der Burgh: Agnes Balk, Henriëtte Berns, Nellie Hooijman, Maria Hutmacher, Marjo Janssen, Gerda Joosten, Trix Lubberts, Annie van Raaij, Gerda Rikken, Erna van Rooij, Doortje Visser, Wilhelmien Wannet, Trees Zweers, Wiely Derksen, Ben Dries, Theo Joosten, Ger Jurcka, Fons Lentjes, Jan Rikken, Geert van de Sant, Jasper Tijshen, Willem van Woesik, Dolf Flintrop, Bert van Moerkerk, Wim Smeenk, Theo Teunissen, Theo Verhoeven, Bep de Weijer, Jo Wouters, Riky Aarntzen, Annie Awater, Nellie Baks, Nellie Bijlemeer, Ans Buurman, Annelie Feijen, Netty Gebbing, Nell Hendriks, Carla Linssen, Ria van Ooijen, Sandra Otters, Ans Peters, Joke Peters, José van de Water, Ans Wiltink
Theatergroep Het Web Erwin Teering, Berry Mom, Thelma Evers, Heidi Drenth, Rebecca Meijer, Martine van Bon, Sem van der Hijden
Regie Lise-Lott Kok
Arrangement Johan Jacobsen
Te gast bij RK parochie De Levensbron
Droom van een dijk
Waar wij als mensen meestal vanaf de dijk de uiterwaarden inkijken, kijken we nu als publiek vanaf de uiterwaarden op de dijk. Op de dijk een bonte stoet muzikanten en dansers. Als uit een film van Fellini. Een optocht die steeds dichterbij komt, verschijnt en weer verdwijnt. Een droom. Een dijk van een droom.
Deelnemende gezelschappen
Big Band Bemmel onder leiding van Henk Kraus: Lonneke Burgers, Bert Derksen, Mieke Ensink, Misja Heinink, Rob Hulstein, Gerard de Leeuw, Edsel Lucas, Adri Navis, Jan Navis, Ewald Nijenhuis, Arieët Smallegoor, Ruud van Zuthem, Trudy Linders, Jacques Ponjee, Patrick Paal, Jos Lamers
Dansers, pas afgestudeerd aan de Fast Track dansopleiding Arnhem Lin Bretelaar, Chander van Daatselaar, Milan van Ettekoven, Maxy van Kampen, Dewy Pantouw, Jinte Schuijren
Menner en paard Daan ven Groningen met Faramond, Fred Mom met Bella
Choreografie Dansstorm Oost
Arrangement Henk Kraus
Land van wapperende vlaggen
Waar de Rijn zich splitst in Waal en Pannerdens kanaal wringt zich een laatste stuk land in de rivier. Een van oudsher strategisch punt. Op dit uit stekende stukje landspelen vendeliers, slagwerkers en dansers. Die geheime tekens geven aan de overkanten. Die zowel dichtbij als veraf zijn.
Deelnemende gezelschappen
Vendeliers van Schuttersgilde St-Sebastianus in Gendt onder leiding van instructeurs Laura Milder en Mark Venzelaar: Frank Buurman, Dik Weideveld, Robert-Jan Derksen, Mark Venselaar
Vendeliers van Schuttersgilde St. Bavo in Angeren onder leiding van instructeur Marcel Goris en commandant Marcel Molthof: Glenn Puntman, Lennard Wezendonk, Michel Balduk, Wouter Ruijsch
Dansers Maaike van Veggel, Laura Dikkema, Leanne Hekkert, Thirza Schotanus, Feline van den Brink, Marieke Tenten, Djamila Ploeg, Nikki Meijerink
Trompettist Jeff de Geest
Slagwerker Frans Kemna
Choreografie Nina Funk, Lex te Dorsthorst

Productie Jeanet Hacquebord (P22)

Expeditie Stroom van de Waal krijg in 2017 een vervolg: Verhalen van de Ooij.