Meteen naar de inhoud

De Transformatieroute


De Transformatieroute is een theaterroute van acht muziektheaterscènes. De nu nog lege transformatievlakte wordt tijdelijk ingericht als een festivalterrein dat het midden houdt tussen een kermis en een toekomstige woonwijk.
Wonen willen we allemaal. Maar hoe? En waarom zó? Het ene leven is het andere niet. Nieuw! Voor Elk Leven een Eigen Huis! De Transformatieroute biedt een eigenzinnige blik op verschillende levens in bijhorende verschillende huizen. Het eigen huis als spiegel van het eigen levensideaal.

“Een explosie van kracht en techniek … Onvoorstelbaar hoe je op een avond jezelf terug vindt in een achtbaan van emoties. Ongemakkelijk, verrassend en veelzijdig. Vooral professioneel. Professioneel en amateur verliezen hun betekenis, werken synergetisch en kunnen niet zonder elkaar. Je bent als toeschouwer welkom en zonder dat je het beseft doe je mee.”

Het leven als feest van alledag
“Sinterklaas bestaat niet en Wiel van Ool, de tuba blazer van de harmonie uit het dorp van mijn jeugd, is allang geen wereldkampioen tuba blazen meer. Maar soms valt de krant precíes op tijd op de deurmat. Ruikt de koffie verser dan ooit. Zijn de aardappelen die je voor vanavond wil kopen in de aanbieding…. Kijk, dan is de harmonie in huis wel zo gemakkelijk. En wie weet wordt Wiel van Ool toch nog een keer wereldkampioen …”
Acteur Jacques Riebeek
Marchingband Showband Mystique o.l.v. dirigent Arie-Willem Schouten
Tekst en regie Albert Hoex
(speelt niet op zondag 14 en vrijdag 26 september)
Het leven als salto mortale
“Het zit in het bloed, of het zit niet in het bloed. Het verlangen naar het moment van loslaten, en weer opgevangen worden. En wat daar tussen zit. 2,23 seconden. Niet langer, niet korter. Eigenlijk duurt mijn dag maar 2,23 seconden. Een eeuwigheid.”
Actrice/zangeres Nike van Essen
Koor popkoor Be as You Are o.l.v. Ferry Bijlsma
Tekst en regie Albert Hoex
(speelt niet op zaterdag 13 en zaterdag 27 september)
Het leven als verkleedpartij
“Het is niet dat ik niet weet, niet zou weten wat ik wil, wat ik aan wil trekken, wat ik aan moet trekken. Integendeel, ik weet heel goed wat ik wil, wat ik aan wil, wat ik aan wil trekken, aan moet trekken. Ik trek aan wie ik ben, wat ik ben, hoe ik ben. Iedere dag anders. Ieder uur van de dag anders. Iedere minuut van het uur anders. Daarom.”
Tekst Albert Hoex
Actrice Hilde Segond von Banchet
Dansers/acteurs Anneliese Jansen, Bert van der Sluis, Els de Jong, Esther Francot, Heidi van de Gevel, Henny de Wit, Gonny Koender, Maribel Coco Pérez, Mariet Berendsen, Nicole Wijkamp, Peter van Velze, Shirley Bijsterbosch, Suzanne Nederlof, Suzanne Tijink
Regie Nelleke Verweij en Paula Walta
(speelt niet op donderdag 25 september)
Het leven als struikelblok
“Sommige mensen willen niet weten dat het leven bij voortduring in de soep loopt. De koffie over de krant kiepert. De klink van de deur loopt. De strijkplank over de trap struikelt. De telefoon in de wasmachine draait. De meeste mensen willen het niet weten. Niemand. Ik wel. Mijn leven is één groot struikelblok. Nou en?! Komt dat zien!”
Acteur Raoul Copier
Tekst en regie Albert Hoex
Het leven als kunst
“Een rijtje rijtjeshuizen. Tien tegen één dat negen van de tien vól staan met 99% dezelfde spullen. Op één na. Muren wit als een museum. Leeg. Alles voor de kunst. Een sokkel met een pollepel erop. Een vitrine met tandenborstels. Een installatie van afstandsbedieningen. Een stilleven van een driezitsbank combinatie met chaisse longue. En overal suppoosten. Nergens aankomen aub! Kijken! Hoe wonderlijk mooi …”
Compositie Elke Jansen
Actrice Stephanie Hulshof
Koor Schudden voor Gebruik: Anneloes Olieman, Ben Schulte, Christa Helder, Frans Moens, Hanne Visser, Lisa Groener, Luc Zwaanenburg, Miranda Bolderman, Nicoline Knaven, Paul Willemsen, Theo Yedema
Tekst en regie Hester Macrander
(speelt niet op donderdag 11 september)
Het leven als kunstje
“Hoezo monotoon? Elke dag wat ánders, dat is pas monotoon! En bovendien, waarom zouden we? We weten precies wat we aan mekaar hebben, en dat is ook wat waard. Hij begint altijd, en na “hopsakee” neem ik het over. En als ik vlak voor het einde in mijn handen klap, maakt hij het af. En altijd succes verzekerd. We kunnen er geen genoeg van krijgen.”
Acteurs Tim Hammer en Sabine van Boven
Tekst en regie Albert Hoex
(speelt niet op zaterdag 20 en zondag 21 september)
Het leven op wielen
“Op twee wielen kun je niet rijden, maar het scheelt niet veel. Hoe dan ook, het kan rijden. Bewegen! De wereld in! Avontuur! Van Moermansk naar San Diego, van de Noordkaap naar Kaapstad. Leven! Maar hoe krijg je twee wielen aan het rijden?”
Tekst Peer Wittenbols
Acteurs Ernst ter Linden, Sanne Verboom, Marjoke Plijnaer, Sharon van Wageningen, Rebecca Bakker, Jorik van der Veen, Martin Willem van Duijn, Martijn Boer
Regie Bert Geurkink
(speelt niet op donderdag 18 september)
Het leven als dagelijkse arbeid
“Hoe je het ook went of keert: wie wil oogsten, moet eerst ploegen. Dan zaaien. Dan maaien. En dan pas….Wie wil wonen moet bouwen. En dat is al ingewikkeld genoeg.”
Choreografie Noura Rezgui
Dansers dansers van Rezgui Company: Riedon van Den Berg, Niels Xander van Kleef, Kjeld Loozen, João Santiago, Gijs Hanegraaf, Maarten Krielen, Enrico Meijer, Bilal Bachir
(speelt niet op vrijdag 12 en zondag 28 september)

Productie Jeanet Hacquebord (P22)

Voorstellingen
Donderdag 11 september 19.30
Vrijdag 12 september 19.30
Zaterdag 13 september 19.30
Zondag 14 september 15.00

Donderdag 18 september 19.30
Zaterdag 20 september 19.30
Zondag 21 september 15.00

Donderdag 25 september 19.30
Vrijdag 26 september 19.30
Zaterdag 27 september 19.30
Zondag 28 september 15.00

Startocatie
De Transformatie, Van Oldenbarneveldtstraat 90, Arnhem