Meteen naar de inhoud

De Kersentuin

In 2012 vernam P22 dat de organisatie van de Landschapstriennale op zoek was naar een locatie. Nadat de eerste locatie was afgevallen stelde P22 voor om in Arnhem te gaan kijken. Nadat de keuze op Arnhem was gevallen tipte P22 De Plaats dat er budget was voor een openingsvoorstelling. En zo kon De Plaats De Kersentuin spelen in Park Lingezegen.

De Plaats komt, eindelijk!, met een langverwachte opvolger van de voorstelling Eiland Batouwe (2010 in het gebied Lingezegen): De Kersentuin, zeer vrij naar Tjechov.

De Plaats speelt Tjechov. Maar dan wel op z’n Plaats! In het kader van de Landschap triënnale 2014 ensceneert De Plaats een avontuurlijk drieluik in en rondom de oude fruitboerderij De Bredelaar in Park Lingezegen. In de oude fruitopslag schuur wordt met een acteursensemble en mannenkoor een verkorte versie gespeeld van het beroemde stuk van Tjechov: de Kersentuin. Over de teloorgang van het kostbaarste denkbaar: de kersenboomgaard. En de gemeenschap daarmee verbonden. In de boomgaard achter de boerderij speelt een orkest en dansensemble de rijke rituelen van de oogst. In het kleine schuurtje, tot slot, speelt de monoloog Koning van Batouwe. Het aangrijpende verhaal van de oude man wiens boomgaarden zijn verdwenen in ruil voor het drankgeld in café Eindzicht (Reprise uit Eiland Batouwe 2010).

Fruitschuur
Tekst Albert Hoex
Regie Lise-Lott Kok en Annelies van Wieringen
Toneelbeeld Mieke Wolters, mede dank aan Toneelgroep Oostpool
Cast
Het Elster Mannenkoor Monique Verhoeven (dirigent), Ad Hurkens, Ad van Aalst, Adriaan van Egmond, Albert van der Linde, André Maassen, André Paardekooper, Antoon Zwartkruis, Ben Platje, Dick Dekker, Dick Licht, Dick van Hoek, Eep van Laar, Erwin Roze, Fokke van der Schaaf, Frans Overvliet, Geert Hasselbach, Gerhard Ansing, Gert van der Wees, Hans Abbenhuis, Hans van Aggelen, Harry van Kempen, Henk Baltussen, Henk Borgonjen, Henk de Hoop, Henk Greuters, Henk Jansen, Henk Schouten, Herbert Schreurs, Herman Niels, Jacques Jansen, Jacques Zwartksuis, Jan Eikenaar, Jan in ’t Veld, Jan Jansen, John Kateman, Joop Steenwinkel, Joop Zwartkruis, Jos Welling, Joseppe Greuters, Nol Rensen, Thé van Summeren, Theo Kampschreur, Ton Jansen, Ton Primus, Wim Gaasbeek, Wim Meijer, Wim van Drie, Wim Pasman
Acteurs voorstellingen juli Hermine Huisman, Marthe Kruijt, Linda van der Leest, Chris van der Laan, Stan Kolkman, Willem Schulte, Marjo Giesbers, Antoinette Thoonen, Edwin Luijks, Yelka Pricken, Johan Koeleman, Wilfred Ottenheijm
Acteurs voorstellingen september Hanne Küpers, Erik Bok, Hans van Ammers, Michiel Noordanus, Renate Bodt, Esther Beldman, Edwin Luijks, Jacqueline Brink, Con Bolderman, Joël van der Meer, Laura Algra

Boomgaard
Cast
Danstheater Improvi Marloes Frickel, Daphne Ariaens, Nikee Corstens, Rivka Ben Attar, Linda van Biljouw, Eva-Luca Pouwer, Elena Pick, Yuliya Globa, Anouk Harmsen, Lotte Giezen
Kladderadatsch Marieke den Biesen, Maarten van de Berg, Paul Kuijpers, Angela Koopmans, Michel Haen, Johan Gudden, Jan Gerritsen, Oliva Peeters, Bart van Dam, Harm Blanken, Hanno Krijgsman, Brendan McCarthy, Mathijs van de Sande, Chris Burki, Marc van Lieshout, Loek van den Berg, Jannik Zijlstra.
Choreografie Cecile van den Berk

Kleine schuur
Cast Jaap van den Top
Regie Albert Hoex

Kostuums Femke Ratering

Duur voorstelling 80 minuten (2x 20 minuten, 1x 40 minuten)
Leeftijd vanaf 12 jaar

Voorstellingen
Eerste speelperiode
Donderdag 3 juli 19.30 – 21.00 uur
Vrijdag 4 juli 19.30 – 21.00 uur
Zaterdag 5 juli 19.30 – 21.00 uur
Zondag 6 juli 14.30 – 16.00 uur
Woensdag 9 juli 19.30 – 21.00 uur
Donderdag 10 juli 19.30 – 21.00 uur
Vrijdag 11 juli 19.30 – 21.00 uur

Tweede speelperiode
Donderdag 11 september 19.30 – 21.00 uur
Vrijdag 12 september 19.30 – 21.00 uur
Zaterdag 13 september 19.30 – 21.00 uur
Zondag 14 september 14.30 – 16.00 uur
Donderdag 18 september 19.30 – 21.00 uur
Vrijdag 19 september 19.30 – 21.00 uur
Zaterdag 20 september 19.30 – 21.00 uur
Zondag 21 september 14.30 – 16.00 uur

Maaltijd
Atelier de Beleving verzorgt i.s.m. Kookkunsten een mooie maaltijd voorafgaande aan de theatervoorstelling. Gezamenlijk eten aan lange tafels in een sfeer die past bij de landelijke locatie waarin De Bredelaar is gelegen. Bourgondisch, regionaal, vegetarisch, vers en mooi gepresenteerd kenmerken de maaltijd.
De maaltijd is geheel zonder vlees en gebaseerd op wat er o.a. bij historische tuinderij De Warmoes (Lent) te oogsten valt. Dat betekent lekker veel verse kleurrijke seizoensgroente! We serveren niet uit, maar laten de gasten aan tafel hun eigen maaltijd samenstellen. Ter afsluiting serveren we eigengemaakte hangop met vers fruit.
Aanvangstijd: 18 uur
NB De maaltijd is alleen op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Niet op zondag.