Meteen naar de inhoud

Continenten (de martvanberckelgroep)

    “Een schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse.”

    Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

    In ‘Continenten’ zien we het leven van twee mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn.
    Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michaël Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. ‘Continenten’ is een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is.

    Vanaf 1 oktober in Theater aan de Rijn, daarna op tournee in Nederland, o.a. 26 november Zwolse Theaters, 30 januari LUX Nijmegen, 21 februari Toneelschuur Haarlem, 6 maart Stadstheater Arnhem, 13 maart Grand Theater Groningen, 17 maart Theater Kikker Utrecht, 20 en 21 maart Theater Bellevue Amsterdam.