Meteen naar de inhoud

Terugblik

Als mijn ziel een reiziger is

Duet

De Kiss&Ride opera

Wachten op waarheen?

Bestemming (on)bekend

Dansend trolley-plein

foto’s Maurice Gemmeke

foto’s Debby Gosselink

foto’s Mirthe Dokter

“De Arnhemse acteur Jan van Eijndthoven speelt Man B in ‘Wachten op Waarheen?’ tijdens het grand-theatre ArnhemCS … Het is een absurd stuk en voor een acteur heel interessant om te doen.” Uit in Arnhem interviewde Jan van Eijndthoven aan de vooravond van ArnhemCS.
Lees hier het hele interview.

In de aanloop naar de première van ArnhemCS gaat ook de kleding mee naar de repetities. Zo komen de gewone reizigers ook al een beetje in de stemming.

50 studenten van ArtEZ doen mee aan ArnhemCS. Onder begeleiding van Cecile van den Berk maken zij de choreografie en dansen zij de scène Bestemming (on)bekend. Verdeeld in twee groepen van 25 dansen zij straks om de avond. De ene dag de ene groep, de andere dag de andere.
Van elke groep werken vier studenten aan de choreografie. In het filmpje vertellen zij over de eerste repetitie op locatie in het station.

31 mei was de tweede orkesttest op het station. Om te bepalen welke muziek er kan worden gespeeld en waar het orkest het beste kan spelen te midden van duizenden reizigers was nog een aantal proeven nodig. Voor de zekerheid kwam er zelfs meetapparatuur aan te pas. Met de meetresultaten bij de hand kan de optimale opstelling worden bepaald.

Nadat de musici waren vertrokken namen de reizigers het station weer over. Twee van hen poseerden voor het affiche.


Als de ene hamburgerketen een muziekfilmpje heeft, kan de andere natuurlijk niet achterblijven, dus bedacht orkest de ereprijs een speciaal burgerkoningarrangement. Meerjarige sponsoring paste niet helemaal tussen 1 en 27 april, maar het orkest gaat met veel plezier in het station spelen.
De eerste repetitie op locatie was vooral bedoeld om de akoestiek te testen. De piano was al op 50 meter niet meer te horen, maar gelukkig is de ereprijs een zeer benaderbaar orkest.

Eind mei organiseerde P22 voor Muziektheaterkoor De Plaats met drie dansers tussen de verraste flitstreinreizigers een flashmob om de akoestiek en de trappen in de stationshal te testen.

foto’s Rico van Houten

Dirigent Lucas Wiegerink legt uit hoe de scène in het trappenhuis van de parkeergarage wordt opgebouwd. Je ziet het zo al bijna voor je.


De Arnhemse Koerier interviewde componist/dirigent Lucas Wiegerink. Zie de editie van woensdag 22 maart.

Een van de scènes van ArnhemCS vindt plaats tussen de bussen van Connexxion. Nadat de plannen eerst bij Connexxion op kantoor zijn besproken is het nu tijd voor de volgende inspectie van het stationstheater zelf. Kunnen de chauffeurs straks theaterpubliek en gewone reizigers goed onderscheiden? Past het allemaal in de schema’s? Het gaat allemaal kloppen.

ArnhemCS is een ingewikkeld project. Er zijn heel veel organisaties betrokken bij het station. Om alles in goede banen leiden moeten sommigen al ruim van tevoren met eigen ogen kunnen zien hoe het er tijdens de voorstellingen aan zal toegaan. Eerder keken wij met de omgevingsmanager van de gemeente. Daarna gingen wij op inspectie met de Brandweer en de evenementencoördinator van de gemeente.
Het was technisch weer met goed zicht in alle richtingen. De vluchtroutes lagen er keurig bij. Hoog boven de trolleybussen zag Eric de Noorman dat het goed was.